Adatvédelmi nyilatkozat

1. Általános információk

A Frappeguide.hu weboldal és Frappé mobilalkalmazások üzemeltetője a Lapcom Zrt. A következő felhasználási feltételek mindenkor érvényes szövegezése szabályozza a Frappeguide.hu weboldal és a Frappé applikáció használatát. A Lapcom Zrt. fenntartja magának a jogot, hogy ezen felhasználási feltételeket bármikor, indoklás nélkül megváltoztassa. A felhasználó nem kap emlékeztetőt a megváltozott felhasználási feltételekről. A felhasználót terheli a teljes felelősség, hogy a felhasználási feltételek aktualitását ellenőrizze. A felhasználó minden bejelentkezéssel kifejezi egyetértését a mindenkor aktuális felhasználási feltételekkel.

2. A Frappé applikáció használata

Az okostelefonról elérhető funkciók használatához le kell tölteni a Frappé appot. A Frappé app használata jelenleg olyan eszközökön lehetséges, melyeken az Apple IOS vagy a Google Android operációs rendszer fut. A Frappé appot a felhasználónak az App Store vagy a Google Play oldalairól kell letöltenie. Az első letöltésre a mindenkori letöltő platform feltételei érvényesek. A letöltés a felhasználó számára ingyenes. Az app működéséhez internetkapcsolat szükséges, mely a felhasználó telefon előfizetésétől függően, adott esetben költségekkel járhat.

3. A frappe-guide.hu weboldal használata

A Frappé weboldal a http://www.frappeguide.hu címről érhető el. A weboldalon a felhasználók Facebook-fiókjuk segítségével léphetnek be. A belépés során a beazonosításnál kizárólag a Facebook bejelentkezés számára szükséges adatokat használjuk fel, ezeket a beazonosításon kívül más célra nem használjuk, harmadik személynek pedig nem adjuk át. A weboldalon a következő funkciókhoz szükséges a bejelentkezés: értékelés, megosztás, kedvelés. A Frappé egyes funkciói csakis a mobilapplikációból érhetők el, ezek a következők: kuponok igénybevétele, szöveges értékelés, coingyűjtés.

4. A felhasználók által készített tartalom

A Frappé applikációban a felhasználók szöveges értékelést írhatnak a Frappé adatbázis helyeiről. Az applikáció működtetése az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján közvetítő szolgáltatást nyújt. A Lapcom Zrt. mint közvetítő szolgáltató csak továbbítja, tárolja, a felhasználók által közzétett információt, nem köteles olyan körülményeket keresni, amelyek jogellenes tevékenységre utalnak. A felhasználók által a szöveges értékelésekben közzétett tartalomért és az esetlegesen ezzel okozott kárért egyedül a tartalom szerzője tartozik felelősséggel. A tartalmak tisztasága érdekében a Lapcom Zrt. a szöveges értékeléseket előzetesen moderálja, ezzel azonban nem vállal át semmilyen felelősséget a közzétett tartalomért. A Lapcom Zrt. e tartalmaknak kizárólag tárhelyszolgáltatást nyújt. A Lapcom Zrt. nem vállal felelősséget a szöveges értékelésekben megjelenő szubjektív vélemények tartalmáért. Ezt a felhasználók által írt tartalmat tájékoztató jellegűnek tekinti, amelynek pontatlanságáért vagy nem teljes korű megfogalmazásáért és az ebből származó esetleges károkért nem vállal felelősséget. A Lapcom Zrt. jogosult megalapozott panasz alapján a felhasználók által készített tartalom törlésére.

5. Adatvédelem

A Frappé app és a Frappeguide.hu weboldal használata keretében nem gyűjtünk, kezelünk és használunk személyes adatot. A Frappeguide.hu weboldalra és a Frappé applikációba a felhasználó saját Facebook loginjával tud belépni. Az ehhez szükséges adatokat a Frappé app és a Frappé weboldal csakis a felhasználó azonosítására használja, semmi másra. A Lapcom Zrt. kötelezi magát arra, hogy a felhasználók személyes adatait semmilyen körülmények között sem adja tovább harmadik félnek. Az adatokat kizárólag olyan anonimizált formában tárolja, hogy teljesen ki van zárva ezen adatok adatvédelmi nyilatkozatban definiált mértéken túli használata.

6. Szerzői jog

Az összes, a Frappé applikációban és a Frappeguide.hu weboldalon a Lapcom Zrt. által nyilvánossá tett tartalom, információ, kép és szolgáltatás szerzői jogi védelem alatt áll. Használatuk csak a Frappé app és Frappe-guide.hu weboldal használatának keretében engedélyezett.

Minden más felhasználás, különösen a kereskedelmi célú átvétel, terjesztés vagy bármilyen nyilvánossá tétel tiltott. Ugyancsak tiltott a weboldal tartalmának másolása, sokszorosítása, átvétele, frame-ban megjelenítése. A linkelés csakis az eredeti oldal céljaival megegyező környezetben és szöveggel történhet. A Lapcom Zrt. harmadik fél linkeléséért nem felel.

A Lapcom Zrt. írásbeli engedélye nélkül tilos a Frappé applikáció és a Frappeguide.hu oldalairól kigyűjtéseket, adatbázist vagy más indexet készíteni, menteni és bármilyen módon felhasználni. A Frappeguide.hu weboldal linkelése csakis a weboldal oldalaira mutathat.

A felhasználók a szöveges értékelés tartalom feltöltésével annak korlátlan közlési jogát átruházzák a Lapcom Zrt.-re, amely így bármely kiadványában felhasználhatja e tartalmat.

7. Felelősség

A Lapcom Zrt. Indoklási kötelezettség nélkül jogosult az ezen Felhasználási feltételekbe vagy a hatályos jogszabályokba ütköző minden információ törlésére. Ha bármely felhasználó megszegi a Felhasználási feltételeket, és ebből eredően a Lapcom Zrt.-vel szemben magánszemély vagy hatóság igényt támaszt, vagy eljárást indít, az adott felhasználó valamennyi kiadást, költséget és kárt köteles a Lapcom Zrt. számára megtéríteni.

8. Leállás, zavarok

A Lapcom Zrt. törekszik arra, hogy a műszaki és szervezeti lehetőségek keretében a hozzáférést a nap 24 órájában biztosítsa. Karbantartási okokból, internetfüggő zavarok miatt vagy vis major okán az applikáció vagy egyes szolgáltatások elérhetősége korlátozott lehet vagy teljesen megszűnhet. A felhasználónak nincs joga követelni az applikáció vagy egyes szolgáltatások állandó, megszakítás nélküli elérhetőségét.